QADIMGI XALQ PEDAGOGIKASIDA HARAKATLI O‘YINLARNING AJRALIB CHIQISHI - Shodiyev Abdimalik Shavkatovich; Yo‘ldosheva Madhiya Bekmurod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi zamonda aholiga xizmat ko‘rsatish jarayonida harakatli o‘yinlarning o‘rni beqiyosdir. Harakatli o‘yinlar bolalar chaqqonligini, chidamliligini, diqqatni jamlash, xotirani mustahkamlash borasida katta rol o‘ynaydi. Harakatli o‘yinlarning kelib chiqish tarixi qadimgi pedagogikaga borib taqaladi.