PROFILAKTIKA INSPEKTORINING HUQUQBUZARLIKLAR UMUMIY VA VIKTIMOLOGIK PROFILAKTIKASINI AMALGA OSHIRISH SAMARADORLIGINI TAKOMILLASHTIRISH. - Muzaffar Botirov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsya: Ushbu maqolada profilaktika inspektorining huquqbuzarliklar umumiy va viktimologik profilaktikasini amalga oshirish samaradorligini takomillashtirish masalalari ko’rib chiqiladi. Maqola, huquqbuzarliklarni oldini olishda inspektorlarning rolini, umumiy va viktimologik profilaktika strategiyalarini, shuningdek, jamoatchilik bilan aloqalar va ta’lim dasturlarining ahamiyatini tahlil qiladi. Innovatsion yondashuvlar va zamonaviy texnologiyalarni joriy etish orqali profilaktika inspektorlarining faoliyatini samarali ravishda rivojlantirish mumkinligi ta’kidlanadi. Ushbu tadqiqot, jinoyatchilikni kamaytirish va xavfsizlik muhitini yaxshilashda profilaktika inspektorlarining muhim ahamiyatini ko’rsatadi. Maqola, huquqbuzarliklar profilaktikasidagi zamonaviy tendensiyalar va amaliyotlarni o’z ichiga oladi, bu esa soha mutaxassislari uchun foydali resurs bo’lib xizmat qiladi.