SURXANDARYO VILOYATI TUPROGʻI TARKIBIDAGI MIS(II) RUX(II) KADMIY(II) VA SIMOB (II) IONLARINI VOLTAMPERMETRIK ANIQLASH. - Tursunov Abbos To‘ra o‘g‘li; Faxriddinova Xadicha Faxriddinovna; Karimov Bekzod Ravshan oʻgʻli; Rajabova Sabina Ravshan qizi. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Surxondaryo viloyati tuproqlarida og’ir metall ionlarini, xususan, mis(II), rux(II), kadmiy(II) va simob(II) ni voltammetrik aniqlash bo’yicha tadqiqotlar keltirilgan. Tadqiqotda ushbu ionlarning kontsentratsiyasini aniq o’lchash, tuproqning ifloslanish darajasi va ularning atrof-muhitga ta’sirini baholash uchun differentsial impuls voltammetriyasi (DPV) ishlatilgan. Topilmalar ushbu qishloq xo’jaligi mintaqasida og’ir metallarning ifloslanish darajasini tushunishga yordam beradi va monitoring va tuzatish ishlari zarurligini ta’kidlaydi.