SURUNKALI ETMOIDIT KASALLIGIDA TEKSHIRISH USULLARINI SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Xodjanov Shoximardon Xodjanovich; Bakiyeva Shaxlo Xamidullayevna; Karimberdiyev Baxriddin Ismatilloyevich; Jumanov Dauletbek Azatbek o‘g‘li; Soatov Ilyosjon Olim oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Birinchi marta etmoidit bilan og’rigan bemorlarda etmoid suyagining anatomik tuzilishining xususiyatlari aniqlandi. Etmoid suyak hujayralarining anatomik tuzilishi va yallig’lanish jarayonining hajmi, uning lokalizatsiyasi va zo’ravonligi o’rtasidagi bog’liqlik aniqlangan. Birinchi marta izolyatsiya qilingan etmoiditda va boshqa sinuslarning shikastlanishi bilan birgalikda hujayralarning turli guruhlariga zarar etkazish chastotasi aniqlandi.