MILODIY VIII ASRGACHA BO‘LGAN DAVRLARDA TURKISTON O‘LKASI XALQLARIDA MUTOLAA MADANIYATINI SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHIGA TA’SIR KO‘RSATGAN OMILLAR - Burxanov Bahodir Baxtiyorxodjaevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Maqolada Turkiston o‘lkasida milodiy VIII asrgacha bo‘lgan davrlarda yaratilgan qadimiy yozma manbalar va yashab o‘tgan tarixiy shaxslar haqida aytilgan rivoyatlar, afsonalar va tarixiy-adabiy qo‘lyozmalar o‘sha davr xalqlarida mutolaa madaniyatini shakllanishi va rivojlanishiga ko‘rsatgan ta’siri to‘g‘risida fikr- mulohazalar bildirilgan.