NISBAT VA PROPORSIYA - Nishonov Tolanmirza Soibjonvich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola maktabda matematika o’qitish metodikasiga bag’ishlangan bo’lib, nisbat va proporsiya mavzusining ta’lim jarayonidagi o’rni va ahamiyatini o’rganadi. Mavzu maktab o’quvchilarining analitik fikrlashini rivojlantirishda, matematik tushunchalarini yanada chuqurroq anglashda muhim rol o’ynaydi. Maqolada nisbat va proporsiyaning asosiy tushunchalari, ularning ta’limda qo’llanilishining metodik jihatlari va o’quvchilarga tushuntirilishi bo’yicha samarali yondashuvlar tahlil qilinadi.