THE MAIN DIRECTIONS OF EVALUATING THE EFFICIENCY OF FOREIGN TRADE TURNOVER AND THE NETWORK COMPOSITION OF ENTERPRISES - Аydaniyazova Baxtigul Аbilkasimovna; Amaniyazov Rinat Bayniyazovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Tashqi iqtisodiy aloqalarni samarali tashkil etish va amalga oshirish mamlakat iqtisodiy tizimining faoliyatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Tashqi iqtisodiy aloqalarni samarali tashkil etish ham xalqaro mehnat taqsimoti, milliy iqtisodiyotning tashqi iqtisodiy aloqalar tizimi afzalliklarini amalga oshirish vositasidir.