MILLIY MUSIQIY MEROS VA MILLIY MUSIQASINING IJTIMOIY- FALSAFIY TAHLILI - Shokirov Tohirjon Nurmamatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada milliy musiqiy meros va milliy musiqaning ijtimoiy-falsafiy tahlili hamda musiqaning inson ongi va xissiyotiga ijobiy ta’siri, musiqaning mazmuni – shaxsiy, milliy va umumbashariy badiiy qiymatlarining birligi, musiqa tufayli inson sezgilari ijtimoiylashishi, fikr tiniqlashishi, borliqni idrok etish faollashishi, insondagi mehr-shavqatlilik va hamdardlik singari insoniy fazilatlar musiqa orqali shakllanishi va kamol topishi, musiqa insonning turli kayfiyatlarini o’zida mujassamlashtirishi, shuningdek, musiqa ulkan ta’sirchan kuchga ega bo’lgan tarbiya vositasi, inson ruhiyatiga hayot baxsh kuch bera oladigan jon ozig’idir, u kishilarning zavqlanishi, huzurlanishi, rohatlanishi, maroqli dam olishi, taskin topishi, fikrlashi, falsafiy mushohada qilishi uchun yordam berishi haqida ma’lumotlar keltirilgan.