MOLEKULYAR FIZIKA FANINI O’QITISHDA KREATIV KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TA’LIM VOSITALARDAN FOYDALANISH. - Muhammadova Dilafruz Axmatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Zamonaviy ta’lim tizimida o’quvchilarning kreativ kompetentliklarini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Ayniqsa, molekulyar fizika kabi murakkab va nazariy fanlarni o’qitishda o’quvchilarning bilim olish jarayonini qiziqarli va samarali qilish uchun zamonaviy texnologiyalar, xususan raqamli ta’lim vositalaridan foydalanish zarur. Ushbu maqolada raqamli ta’lim vositalarining molekulyar fizika fanini o’qitishda keng imkoniyatlar yaratilishiga qaratilgan. Kreativ kompetentliklarni rivojlantirishda ta’lim vositalarining roli, talabalar mustaqil ravishda muammolarni hal qilish imkoniyatiga ega bo’lishi, Raqamli vositalar yordamida talabalar o’zlarining loyihalarini ishlab chiqishlari mumkinligi va o’zlarining ishlarini vizual ravishda taqdim etish imkoniyatiga ega bo’lishlari haqiga takidlab o’tilgan.