NUTQIDA NUQSONI BO'LGAN BOLALARNING OTA-ONALARI BN OʻZARO HAMKORLIK - Xusanova Feruza Xasanboy qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqola nutqida nuqsoni bo‘lgan bolalar bilan ota-onalar o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlikning ahamiyatini tahlil qiladi. Nutq rivojlanishidagi qiyinchiliklar bolalar va ularning oila a’zolari uchun psixologik, ijtimoiy va pedagogik muammolarni  keltirib  chiqarishi  mumkin.  Ota-onalar  va  mutaxassislar  birgalikda ishlash orqali bolaning nutq va ijtimoiy rivojlanishiga yordam berishi mumkin. Maqola ota-onalar  bilan  ishlashning  metodik  yondoshuvlarini,  nutqni  rivojlantirishdagi samarali  strategiyalarni,  shuningdek,  ota-onalarga  psixologik  qo‘llab-quvvatlashni ko‘rsatib  o‘tadi.  Nutqida  muammosi  bo‘lgan  bolalar  bilan  ishlashda  individual  va guruh yondoshuvlarning muhimligi ta’kidlanadi, shu bilan birga ota-onalarga bilim berish va ularni treninglar orqali qo‘llab-quvvatlash zarurligi haqida so‘z boradi.