SUQROTNING FALSAFIY QARASHLARI. - Mengturayeva Mehribon Yigitali qizi; Abduraxmonova Mehriniso Mashrab qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu  maqolada  Yunon  faylasufi  Suqrotning  Hayoti  va  falsafiy  qarashlari shuningdek  o'tmish falsafiy ta'limotlar tarixi bosib o'tilgan bosqich sifatida qaralishi  uni o'rganish hozirgi davrda katta ahamiyat kasb etishi . Qadimgi mutafakkirlarning manbalariga tayangan holda to'g'ri va haqqoniy ilmiy tahlillar qilish mumkinligi yoritib berilgan.