ANIQMAS INTEGRAL - Tursunova Madinabonu (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Aniqmas integral matematik analizning asosiy tushunchalaridan biri  bo‘lib,  funksiyaning  boshlang‘ich  funksiyasini  aniqlashda  muhim  vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada aniqmas integralning matematik ta’rifi, asosiy qoidalari, xususiyatlari va hisoblash usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, aniqmas integralning amaliy  masalalarni  yechishda,  masalan,  fizikadagi  harakat  tenglamalari  yoki iqtisodiyotdagi dinamik jarayonlarni modellashtirishda qanday qo‘llanilishi yoritilgan. Maqola  integral  tushunchasini  chuqurroq  o‘rganish  va  uni  turli  sohalardagi muammolarni hal qilishda ishlatish uchun zarur bilimlarni taqdim etadi.