HOSILA - Anorboyeva Mohinur (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematik analizning asosiy tushunchalaridan biri — hosila tushunchasi yoritilgan. Hosila funksiyaning o‘zgaruvchanlik darajasini aniqlovchi vosita bo‘lib, uning nazariy va amaliy ahamiyati katta. Maqolada hosilaning matematik  aniqlanmasi,  geometrik  va  fizik  mazmuni,  asosiy  xususiyatlari  hamda hosila olishning  turli  qoidalari  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek, hosilaning  iqtisodiyot, fizika va muhandislik kabi sohalardagi qo‘llanilishiga oid misollar keltirilgan. Ushbu maqola hosilaning mohiyatini chuqurroq tushunish va uning amaliy masalalarni hal qilishdagi rolini o‘rganishga xizmat qiladi.