ILM-FANNING JAMIIYAT TARAQQIYOTIDA TUTGAN O‘RNI, FANNING MAQSAD VA VAZIFALARI - Po’latova Shaxnoza Vohid qizi; Sadinov Ma’ruf (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:Ilm-fan  jamiyat  taraqqiyotining  muhim  asoslaridan  biri hisoblanadi.  U  ijtimoiy,  iqtisodiy,  madaniy  va  siyosiy  sohalarda  yangi  g‘oyalar, texnologiyalar  va  innovatsiyalarni  yaratish  orqali  jamiyatni  rivojlantiradi.  Ilm-fan jamiyatning ma’naviy va madaniy taraqqiyotida ham o‘z o‘rnini egallaydi, chunki ilm-fan  orqali  insoniyat  o‘z  bilimi  va  ko‘nikmalarini  kengaytiradi,  yangi  kashfiyotlar amalga oshiriladi, bu esa jamiyatda barqarorlik, farovonlik va taraqqiyotga olib keladi. Ushbu  maqolamda  men  ilm-fan  taraqqiyotda  tutgan  o’rni  va  fanining  maqsad, vazifalarini keng qamrovda yoritib bermoqchiman.