BIR NECHTA TILNI BILISHNING IJTIMOIY VA PSIXOLOGIK JIHATLARI - Islomova Shahlo G’olibjon qizi; Zoyirova Dilfuza Xariddinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Bu  maqola  bir  nechta  tilni  bilishning  ijtimoiy  va  psixologik jihatlarini  o'rganishga  bag'ishlangan.  Til  o'rganish  faqat  lingvistik  ko'nikmalarni rivojlantirishdan  iborat  emas,  balki  jamiyatda  muhim  ijtimoiy  aloqalar  o'rnatish, shuningdek, psixologik rivojlanishga ham katta ta'sir ko'rsatadi. Bir nechta tilni bilish kognitiv  salohiyatni  oshirish,  emotsional  intellektni  rivojlantirish,  shuningdek, shaxsning o'zlikni anglash va jamiyatga integratsiya qilishda ijobiy rol o'ynaydi. Ushbu maqola til bilishning ijtimoiy va psixologik jihatlarini tahlil qiladi va uning muhim jihatlari haqida fikr yuritadi.