LUG’ATLARNI TUZISH VA ULARNING RIVOJLANISHI - Orziyeva Shaxnoza Naimjon qizi; Zoyirova Dilfuza Xayriddinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:      Mazkur  maqola  lug‘atlarni  tuzish  va  ularning  rivojlanishi jarayonlarini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Lug‘atlar  tilshunoslikning  muhim manbalaridan  biri  bo‘lib,  ularning  rivojlanishi  jamiyatning  madaniy,  ilmiy  va texnologik taraqqiyoti bilan uzviy bog‘liq. Maqolada lug‘at tuzish tamoyillari, tarixiy jarayonlari,  turli  davrlardagi  lug‘atlar  tahlili  va  zamonaviy  lug‘atshunoslikning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.