IMIJIOLOGIYA FANI VA BUGUNGI KUNDA UNGA BO’LGAN MUNOSABATLAR - Ergashev Jo’rabek Xalilovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur  maqola  imijiologiya  fanining  mohiyati,  uning  shakllanish  tarixi  va bugungi kundagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Imijiologiya fani inson imiji va imijni yaratish jarayonlarini o‘rganish bilan birga, uning shaxsiy va ijtimoiy hayotga ta'sirini  tahlil  qiladi.  Hozirgi  davrda  imij  yaratish  texnologiyalari,  raqamli kommunikatsiyalarning  rivojlanishi  va  ommaviy  axborot  vositalarining  ta'siri natijasida  fan  o‘zining  dolzarbligini  saqlab  qolmoqda.  Maqolada  imijiologiya sohasidagi zamonaviy yondashuvlar, ularning psixologiya, sotsiologiya va marketing bilan uzviy bog‘liqligi ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari orqali biz shaxsiy va korporativ imijni shakllantirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, zamonaviy jamiyatda ushbu fan mavqeining oshib borayotganini tasdiqlashga harakat qildik.