YOSHLAR ORASIDA INTERNET O‘YINLARIGA TOBELIKNING SALBIY OQIBATLARI - Nazarov Ilxom Alimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотацияя:  Maqolada  zamonaviy  raqamli  jamiyatda  tobora  dolzarb  bo'lib borayotgan yoshlar o'rtasida internet o'yinlariga qaramlik muammosi ko'rib chiqiladi. Yoshlarning jismoniy, psixologik va ijtimoiy salomatligi bilan bog'liq salbiy oqibatlar muhokama  qilinadi.  O'yinga  qaramlikning  asosiy  sabablari,  jumladan,  onlayn o'yinlarning  mavjudligi  va  giyohvandlikning  shakllanishiga  hissa  qo'shadigan  o'yin mexanikasi  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Muammoning  oldini  olish  va  tuzatishning mumkin bo'lgan usullari keltirilgan.