JADID NAMOYANDALARI ASARLARIDA PEDAGOGIK TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Mirzoyeva Nigora Shavkatjonovna; Xudoyorova Dinora Farhod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Maqolada  Turkiston  maʼrifatparvarlarining  pedagogik  tafakkurni shakllantirish  borasidagi  g‘oyalari,  ta’lim  -tarbiya  masalalari  orqali  jamiyat  rivojiga qo‘shgan hissasi haqida qisqacha ma’lumot keltirib, maʼrifatparvarlarning o‘z asarlarida ilgari surgan pedagogik tafakkurni rivojlantirish zaruriyati va ularning fikrlarining hozirgi zamonaviy taʼlim tizimida ham dolzarbligi haqida fikr yuritilgan.