ESHITISHDA NUQSONI BO’LGAN BOLALARNING XAYOL XUSUSIYATLARI. - Temurova Gulchehra Xudaykulovna; Ro’ziboyeva Zarina Xudaybergan qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning xayol xususiyatlari  o‘rganiladi.  Xayolning  rivojlanishi,  uning  ijodiy  va  reproduktiv ko‘rinishlari hamda eshitish qobiliyatining cheklanganligi sababli yuzaga keladigan o‘ziga  xos  xususiyatlar  tahlil  qilinadi.  Maqola  mazmunida  bunday  bolalar  xayolini shakllantirish va rivojlantirishning samarali usullari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.