TIJORAT BANKLARIDA XUSUSIY KAPITAL TO'GRISIDAGI HISOBOTNI TAKOMILLASHTIRISH - Adizov Ikromjon Jumaboyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya Mazkur maqolada tijorat banklarida xususiy kapital to‘g‘risidagi hisobotlarni takomillashtirish  masalasi  chuqur  tahlil  qilinadi.  Xususiy  kapital  hisobotlari banklarning  moliyaviy  barqarorligini  ta’minlash,  investitsiyalarni  jalb  qilish  va moliyaviy boshqaruvda oshkoralikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda xalqaro  tajriba,  jumladan,  AQSh,  Yevropa  va  Osiyo  mamlakatlarining  ilg‘or yondashuvlari  o‘rganilib,  ularning  O‘zbekiston  sharoitida  tatbiq  etish  imkoniyatlari tahlil  qilingan.  Maqola  davomida  ma’lumotlarga  asoslangan  qaror  qabul  qilish jarayonining  roli,  zamonaviy  texnologiyalarning,  xususan,  sun’iy  intellekt  va avtomatlashtirilgan tizimlarning qo‘llanilishi muhokama qilinadi. Shuningdek, xalqaro standartlar  asosida  hisobot  sifatini  oshirishning  iqtisodiy  samaradorligi  va  tijorat banklarining raqobatbardoshligini kuchaytirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqola tijorat banklari  faoliyatini  samarali  boshqarish  uchun  muhim  amaliy  va  nazariy  asoslarni taklif etadi.