MUDDATI O'TGAN DEBITOR VA KREDITOR QARZLAR AUDITI - Mansurova Shaxnozaxon Marifjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya Mazkur maqolada muddati o‘tgan debitor va kreditor qarzlar auditi masalasi chuqur  tahlil  qilinadi.  Ushbu  qarzlar  korxona  va  tashkilotlarning  moliyaviy barqarorligi,  aktivlarni  samarali  boshqarish  va  hisobdorlikni  oshirishda  muhim ahamiyatga  ega.  Tadqiqotda  xalqaro  tajriba,  jumladan,  AQSh,  Yevropa  va  Osiyo mamlakatlarining  ilg‘or  yondashuvlari  o‘rganilib,  ularning  O‘zbekiston  sharoitida tatbiq  etish  imkoniyatlari  tahlil  qilingan.  Maqolada  qarzlar  auditining  nazorat jarayonidagi  o‘rni,  zamonaviy  texnologiyalarning,  xususan,  sun’iy  intellekt  va avtomatlashtirilgan tizimlarning ahamiyati batafsil muhokama qilinadi. Shuningdek, xalqaro  standartlar  asosida  audit  jarayonini  takomillashtirishning  iqtisodiy samaradorligi  va  tashkilotlarning  moliyaviy  holatini  mustahkamlash  imkoniyatlari yoritiladi. Mazkur maqola muddati o‘tgan debitor va kreditor qarzlar auditini amalga oshirishda muhim amaliy va nazariy asoslarni taklif etadi.