FALSAFA TARIXI FAN SIFATIDA - Toshboboyeva Munavvar Jalilovna; Abdumalikova Iroda Olim qizi; Murodullayeva Maxfuza Shamsiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada falsafa tarixi o‘zida falsafiy fikr taraqqiyotini aks ettiradi.  U  falsafaning  dunyoqarash  shakli  sifatida  qanday  paydo  bo‘lgani,  uning muammolari,  asosiy  tushunchalari  va  prinsiplarining  qanday  shakllanganligi  va mazmunan  boyib  borgani,  qanday  yo‘nalishlarda  taraqqiy  etgani,  bu  taraqqiyot tendensiyalari  nimalarda  ifodalanishini  tushuntiradi.  Maqolada  falsafa  tarixining alohida fan ekanligi haqida so‘z boradi.