INFLATSIYA VA UNING BANKLAR FAOLIYATIGA TA'SIRI - Axmedova Nodira Abdurashid-qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  inflatsiyaning  banklar  faoliyatiga  ta'sirini o'rganadi. Inflatsiya iqtisodiy tizimda pulning haqiqiy qiymatining kamayishiga olib keladigan jarayon bo'lib, u banklar faoliyatini, xususan, kredit siyosatini, depozitlarni jalb qilish, likvidlikni boshqarish va mijozlarga xizmat ko'rsatishni sezilarli darajada o'zgartiradi.  Maqolada  inflatsiyaning  banklar  faoliyatiga  bo'lgan  ta'siri,  yuqori inflyatsiya  sharoitida  banklar  o'zlarining  iqtisodiy  strategiyalarini  qanday o'zgartirishlari  kerakligi  va  bu  jarayonda  yuzaga  keladigan  qiyinchiliklar  tahlil qilingan. Shu bilan birga, banklarning moliyaviy barqarorligini saqlash va inflatsiyani hisobga olishda qanday choralar ko'rishlari kerakligi haqida ham fikrlar bayon etilgan.