MASHMIXER DASTURIDAN FOYDALANGAN HOLDA POLILAKTIK KISLOTA (PLA) BIOMATERIALLARINI LOYIHALASH VA MODELLASHTIRISH VA 3D BIOPRINTER ORQALI ISHLAB CHIQARISH. - Mamanazarov Akbar Nizom o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Maqola annotatsiyasi:  Regenerativ tibbiyotda kompyuter modellashtirish va 3D Bioprinterda chop etishdan foydalanish bemorga xos implantlarning rivojlanishida inqilob  qildi.  Ushbu  tadqiqot  MashMixer  dasturidan  foydalangan  holda  polilaktik kislota (PLA) biomateriallarini loyihalash va modellashtirish, so'ngra 3D bioprinter orqali ishlab chiqarishni o'rganadi. PLA, biologik parchalanadigan va biologik mos keluvchi polimer, mukammal mexanik xususiyatlari va boshqariladigan degradatsiyasi tufayli suyak to'qimalari muhandisligida keng qo'llaniladi.