XRISTIANLIK VA ISLOM DINLARIDA IJTIMOY YORDAM MASALALARINING QIYOSIY TAHLILI - Gofforov Zafariddin Zaynobiddinovich; Egamov Oyatillo Xabibillo o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Ijtimoiy  himoya  jamiyat  hayotining  muhim  jihati  ekanligi hisoblanishi bilan bir qatorda, bu muhim jihatni Xristianlik va Islom dinlarida ham muhim  ekanligini  ko’rshimiz  mumkin.  Ushbu  maqolada    xristianlik  va  islom dinlarning ijtimoiy himoya mexanizmlarini kontseptsiyalash va amalga oshirishdagi rolini  o'rganildi.  Tahlilda  diniy  ta'limotlari  va  amaliyotlarning  ijtimoiy  himoya tizimlariga qanday ta'sir qilishini tushunish uchun islom va xristianlik kabi dinlarni qamrab oladi. Tadqiqotda ijtimoiy himoya masalalarini hal qilishda islom va xristianlik dinlarida  ijtimoiy  yordamning  asoslari,jamiyatdagi  o’rni,farqlari  va  umumiy o’xshashliklari yoritilgan.