BOLALAR HUQUQLARI: XALQARO HIMOYA QANCHALIK SAMARALI? - Muxiddinova Gulnoza Muxiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu  maqolada  O'zbekistonning  bola  huquqlarini  ta'minlash  bo'yicha  sa'y-harakatlari, xususan "Bola huquqlari kafolatlari to'g'risida"gi Qonun va "hech bir bola e'tibordan  chetda  qolmaydi"  tamoyili  alohida  ta'kidlangan.  Shuningdek,  xalqaro tashkilotlar,  ayniqsa  BMT  va  uning  tuzilmalarining  bu  sohadagi  faoliyati  ham yoritilgan.