STRATEGIK USTUNLIKKA ERISHISH UCHUN AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Berdimurdov I.B.; Suyarov A.M. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  axborot  texnologiyalarining  strategik  ustunlikni qo'lga kiritishda qanday o'rin tutishini tahlil qiladi. Bugungi kunda raqobatbardoshlikni oshirish va strategik ustunlikka erishish uchun axborot texnologiyalarining roli tobora ortib bormoqda. Maqolada texnologiyalarni biznes jarayonlariga qo'llash orqali qanday qilib samarali va tezkor qarorlar qabul qilish, resurslarni optimallashtirish va yangi imkoniyatlarga  yo'l  ochilishi  mumkinligi  ko'rib  chiqiladi.  Shuningdek,  axborot texnologiyalarining  samarali  ishlatilishi,  ma'lumotlarni  tahlil  qilish  va  raqamli transformatsiya kabi aspektlar yoritiladi.