SABZAVOTLARNI AKKUSTIK QURITISH JARAYONINI TADQIQ QILISH - Niyazov Xurshid Xabibovich; Xabibov Faxriddin Yusupovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Nam materiallarni quritish jarayonini tezligini oshirish  hamda energiya  tejamli,  ish  unumdorligi  yuqori  kombinatsiyalangan  quritish  qurilmasi loyihasi  hamda  kompyuter  modelini  ishlab  chiqishdan  iborat.  Bunda  belgilangan vazifalarni  bajarish  uchun  qishloq  xo‘jalik  mahsulotlarini  quritish  jarayoni  va qurilmalari tizimli taxlil asosida o‘rganiladi, quritish uchun tadqiqot olib boriladigan sabzavodlardan  qovoq  hamda  sabzi  mahsulotlarining  fizik-kimyoviy  tarkibini o‘rganiladi,  bugungi  kunga  qadar  tadqiqot  natijalari  asosida  ishlab  chiqilgan kombinatsiyalangan  usulda  quritish  jarayonini  amalga  oshiriuvchi  qurilmalarni tizimli  tahlil  asosida  o‘rganiladi,  tadqiqot  amalga  oshiriladigan  eksperimental qurilmaning kompyuter modelini ishlab chiqish rejalashtiriladi.