“GEOLOGIYA YO‘NALISHLARIDA ERKIN HARAKATGA YO‘NALTIRILGAN O‘QITISH USULLARI” - Murtazayev Abdijabbar Mustafayevich; Azimov Azamat Faxriddin o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Geologiya fanlari bo‘yicha ta’lim berish jarayonida zamonaviy metodologiyalar  va  o‘quv  usullari  muhim  ahamiyatga  ega.  Erkin  harakatga yo‘naltirilgan  o‘qitish  usullari,  talabalarning  ma’lumotni  faol  qabul  qilishini ta’minlaydi, ularning yaratuvchanlik va muammoni hal qilish qobiliyatlarini oshiradi. Geologiya sohasida ham bu metodologiyalardan keng foydalangan holda, talabalarning o‘zaro  muloqotlari  va  amaliy  tajribalari  orqali  o‘qitishni  yanada  samarali  qilish mumkin.  Ushbu  maqolada  geologiya  yo‘nalishida  erkin  harakatga  yo‘naltirilgan o‘qitish  usullari,  ularning  afzalliklari  va  qiyinchiliklari  haqida  batafsil  ma’lumot beriladi.