VAQT TUSHUNCHASINING KOGNITIV LINGVISTIKASI: FILOSOFIK VA LINGVISTIK YONDASHUVLAR - * (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola vaqt tushunchasining tilda qanday ifodalanishi va ommaviy axborot vositalaridagi o‘rni haqida tahlil o‘tkazadi. Maqolada vaqtni inson va  tabiat,  shuningdek,  jamiyat  bilan  bog‘lovchi  vosita  sifatida  ko‘rib  chiqiladi. Vaqtning ilmiy va falsafiy tafsiri, uning lingvistik ifodalari va uning tilda qanday aks etishi kognitiv lingvistika nuqtai nazaridan o‘rganiladi. Vaqtni fazoviy kategoriyalarga ajratib, uning o‘zgaruvchan tabiati va makon bilan bog‘lanishi xususiyatlari haqida muhokama  qilinadi.  Shuningdek,  vaqt  va  makon  tushunchalari  o‘rtasidagi  o‘zaro munosabatlar falsafiy, psixologik va lingvistik jihatdan tahlil qilinadi.