KATTALARDA O’TKIR RINOSINUSITLARNI ZARCHAVA O’SIMLIGI YORDAMIDA DAVOLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUV. - Boboqulova D.F (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Kirish: Burun va paranasal sinuslarning kasalliklari yuqori nafas  yo‘llarining eng  ko‘p  uchraydigan  patologiyalaridan  biridir.Rinologiyada  yangi  diagnostika  va davolash  usullari  joriy  etilganiga  qaramay,  burun  va  paranasal  sinuslar  kasalliklari darajasini  pasaytirish  tendensiyasi  kuzatilmadi.Burun  shilliq  qavati  va  paranasal sinuslarning  o‘tkir  va  surunkali  kasalliklarining  o‘sishiga  hozirgi  noqulay  ekologik vaziyat, allergik  va respirator  virusli kasalliklar sonining ko‘payishi  va  mahalliy  va umumiy immunitetning pasayishi yordam beradi.