QADIMGI XALQ PEDAGOGIKASIDA HARAKATLI O‘YINLARNING AJRALIB CHIQISHI - Shodiyev Abdimalik Shavkatovich; Yo‘ldosheva Madhiya Bekmurod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Hozirgi  zamonda  aholiga  xizmat  ko‘rsatish  jarayonida  harakatli o‘yinlarning o‘rni beqiyosdir. Harakatli o‘yinlar bolalar chaqqonligini, chidamliligini, diqqatni  jamlash,  xotirani  mustahkamlash  borasida  katta  rol  o‘ynaydi.    Harakatli o‘yinlarning kelib chiqish tarixi qadimgi pedagogikaga borib taqaladi.