PROFILAKTIKA INSPEKTORINING HUQUQBUZARLIKLAR UMUMIY VA VIKTIMOLOGIK PROFILAKTIKASINI AMALGA OSHIRISH SAMARADORLIGINI TAKOMILLASHTIRISH. - Muzaffar Botirov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsya:  Ushbu  maqolada  profilaktika  inspektorining  huquqbuzarliklar umumiy  va  viktimologik  profilaktikasini  amalga  oshirish  samaradorligini takomillashtirish masalalari ko'rib chiqiladi. Maqola, huquqbuzarliklarni oldini olishda inspektorlarning  rolini,  umumiy  va  viktimologik  profilaktika  strategiyalarini, shuningdek,  jamoatchilik  bilan  aloqalar  va  ta'lim  dasturlarining  ahamiyatini  tahlil qiladi.  Innovatsion  yondashuvlar  va  zamonaviy  texnologiyalarni  joriy  etish  orqali profilaktika inspektorlarining  faoliyatini samarali ravishda rivojlantirish  mumkinligi ta'kidlanadi.  Ushbu  tadqiqot,  jinoyatchilikni  kamaytirish  va  xavfsizlik  muhitini yaxshilashda  profilaktika  inspektorlarining  muhim  ahamiyatini  ko'rsatadi.  Maqola, huquqbuzarliklar  profilaktikasidagi  zamonaviy  tendensiyalar  va  amaliyotlarni  o'z ichiga oladi, bu esa soha mutaxassislari uchun foydali resurs bo'lib xizmat qiladi.