YUNESKONING XALQARO MADANIY-GUMANITAR ALOQALARNI RIVOJLANTIRISH BORASIDAGI FAOLIYATINI TAHLILI - To'lanboyev Sultonbek Sodiqjon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  YUNESKO  ning  xalqaro  madaniy-gumanitar aloqalarni rivojlantirish borasidagi faoliyatini tahlil qiladi. Maqolada YUNESKOning madaniy  merosni  saqlash,  ta'limni  rivojlantirish,  madaniy  almashuv  va  dialogni rag'batlantirish,  shuningdek,  ijtimoiy  inkluzivlik  va  barqaror  taraqqiyot  maqsadlari doirasidagi dasturlari ko'rib chiqiladi. Tashkilotning global hamkorlikni kuchaytirish va madaniyatlararo tushunishni oshirishga qaratilgan faoliyati tinchlik va barqarorlikni ta'minlashda  muhim  ahamiyatga  ega  ekanligi  ta'kidlanadi.  Maqola  YUNESKOning xalqaro madaniy-gumanitar aloqalarni rivojlantirishdagi rolini yoritadi va uning global miqyosdagi ta'sirini ko'rsatadi.