SURUNKALI ETMOIDIT KASALLIGIDA TEKSHIRISH USULLARINI SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Xodjanov Shoximardon Xodjanovich; Bakiyeva Shaxlo Xamidullayevna; Karimberdiyev Baxriddin Ismatilloyevich; Jumanov Dauletbek Azatbek o‘g‘li; Soatov Ilyosjon Olim oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya.  Birinchi  marta  etmoidit  bilan  og'rigan  bemorlarda  etmoid suyagining  anatomik  tuzilishining  xususiyatlari  aniqlandi.  Etmoid  suyak hujayralarining  anatomik  tuzilishi  va  yallig'lanish  jarayonining  hajmi,  uning lokalizatsiyasi  va  zo'ravonligi  o'rtasidagi  bog'liqlik  aniqlangan.  Birinchi  marta izolyatsiya qilingan etmoiditda va boshqa sinuslarning shikastlanishi bilan birgalikda hujayralarning turli guruhlariga zarar etkazish chastotasi aniqlandi.