KALKULYUSNING ASOSIY KONSEPSIYALARI - Xolbo‘tayev Kamoliddin Husniddin o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Kalkulyus, matematikaning bir bo‘limi bo‘lib, u o‘z ichiga limitlar, differensial va integral hisoblarni oladi. Bu soha, asosan, o‘zgaruvchan miqdorlar bilan ishlashga  qaratilgan  bo‘lib,  u  ko‘plab  ilmiy  va  muhandislik  sohalarida  qo‘llaniladi. Kalkulyusning  asosiy  konsepsiyalari,  uning  nazariyasi  va  amaliyotida  muhim  rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada kalkulyusning asosiy konsepsiyalari, ularning ahamiyati va qo‘llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi.