MIRZO ULUG‘BEKNING O‘ZBEKISTON TARIXIDA TUTGAN O‘RNI - Baxtiyorov Shoxrux G‘ulom o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Mirzo Ulug‘bekning ilmiy merosi va uning jahon miqyosidagi  ahamiyati,  olim  tomonidan  amalga  oshirilgan  davlat  islohotlari  tahlil qilinadi  va  bundan  tashqari  Ulug‘bekning  astranomiya  faniga  qo‘shgan  hissasi  va Samarqandda bo‘lgan vaqtida qilgan ishlari haqida so‘z boradi.