“IKKINCHI JAHON URUSHIDA SAMARQANDLIKLARNING URUSHGA QO‘SHGAN HISSASI” - Baxtiyorov Shaxrux G‘ulom o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Anotatsiya:  Mazkur  maqola  2-jahon  urushida  Samarqandda  bo‘lib  o‘tgan voqealar  va odamlarning urushga safarbar qilinishi ularning front orti xizmatlari  va  mahsulotlar yetkazib berish va Samarqandlik vatan fidoyilari haqida yoritilgan.