NISBAT VA PROPORSIYA - Nishonov Tolanmirza Soibjonvich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  maktabda  matematika  o'qitish  metodikasiga bag'ishlangan  bo'lib,  nisbat  va  proporsiya  mavzusining  ta'lim  jarayonidagi  o'rni  va ahamiyatini  o'rganadi.  Mavzu  maktab  o'quvchilarining  analitik  fikrlashini rivojlantirishda,  matematik  tushunchalarini  yanada  chuqurroq  anglashda  muhim  rol o'ynaydi. Maqolada nisbat va proporsiyaning asosiy tushunchalari, ularning ta'limda qo'llanilishining  metodik  jihatlari  va  o'quvchilarga  tushuntirilishi  bo'yicha  samarali yondashuvlar tahlil qilinadi.