THE MAIN DIRECTIONS OF EVALUATING THE EFFICIENCY OF FOREIGN TRADE TURNOVER AND THE NETWORK COMPOSITION OF ENTERPRISES - Аydaniyazova Baxtigul Аbilkasimovna; Amaniyazov Rinat Bayniyazovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya.  Tashqi  iqtisodiy  aloqalarni  samarali  tashkil  etish  va  amalga oshirish mamlakat iqtisodiy tizimining faoliyatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Tashqi iqtisodiy  aloqalarni  samarali  tashkil  etish  ham  xalqaro  mehnat  taqsimoti,  milliy iqtisodiyotning  tashqi  iqtisodiy  aloqalar  tizimi  afzalliklarini  amalga  oshirish vositasidir.