MILLIY MUSIQIY MEROS VA MILLIY MUSIQASINING IJTIMOIY- FALSAFIY TAHLILI - Shokirov Tohirjon Nurmamatovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  milliy  musiqiy  meros  va  milliy  musiqaning  ijtimoiy-falsafiy tahlili hamda musiqaning inson ongi va xissiyotiga ijobiy ta’siri, musiqaning mazmuni – shaxsiy, milliy va umumbashariy badiiy qiymatlarining birligi, musiqa tufayli inson sezgilari ijtimoiylashishi, fikr tiniqlashishi, borliqni idrok etish faollashishi, insondagi mehr-shavqatlilik va hamdardlik singari insoniy fazilatlar  musiqa  orqali shakllanishi  va  kamol  topishi,  musiqa  insonning  turli  kayfiyatlarini  o’zida  mujassamlashtirishi, shuningdek,  musiqa  ulkan  ta’sirchan  kuchga  ega  bo’lgan  tarbiya  vositasi,  inson ruhiyatiga hayot baxsh kuch bera oladigan jon ozig’idir, u kishilarning zavqlanishi, huzurlanishi,  rohatlanishi,  maroqli  dam  olishi,  taskin  topishi,  fikrlashi,  falsafiy mushohada qilishi uchun yordam berishi haqida ma’lumotlar keltirilgan.