MOLEKULYAR FIZIKA FANINI O’QITISHDA KREATIV KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TA’LIM VOSITALARDAN FOYDALANISH. - Muhammadova Dilafruz Axmatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:  Zamonaviy  ta'lim  tizimida  o'quvchilarning  kreativ kompetentliklarini rivojlantirishga alohida e'tibor qaratilmoqda. Ayniqsa, molekulyar fizika  kabi  murakkab  va  nazariy  fanlarni  o'qitishda  o'quvchilarning  bilim  olish jarayonini  qiziqarli  va  samarali  qilish  uchun  zamonaviy  texnologiyalar,  xususan raqamli ta'lim vositalaridan foydalanish zarur. Ushbu maqolada raqamli ta’lim vositalarining  molekulyar fizika fanini o’qitishda keng imkoniyatlar yaratilishiga qaratilgan. Kreativ kompetentliklarni rivojlantirishda ta’lim  vositalarining  roli,  talabalar  mustaqil  ravishda  muammolarni  hal  qilish imkoniyatiga  ega  bo’lishi,  Raqamli  vositalar  yordamida  talabalar  o’zlarining loyihalarini  ishlab  chiqishlari  mumkinligi  va  o’zlarining  ishlarini  vizual  ravishda taqdim etish imkoniyatiga ega bo’lishlari haqiga takidlab o’tilgan.